zondag 21 december 2014

Het schoonmaken van jaloezieën

Om de levensduur van jaloezieen zo veel mogelijk te verlengen is het belangrijk om jaloezieen goed schoon te maken. Het verschilt per jaloezie hoe deze schoongemaakt moet worden. Hieronder vindt u tips voor het schoonmaken van jaloezieen:

Aluminium jaloezieen

Aluminium jaloezieen zijn populaire jaloezieen omdat ze overal in huis of op kantoor kunnen worden toegepast. Het voordeel is dat aluminium jaloezieen niet reageren op temperatuurswisselingen en dat ze vochtbestendig zijn. Aluminium jaloezieen kunnen schoongemaakt worden met een licht vochtige doek en wat schoonmaakmiddel. Let er wel op dat er geen agressief schoonmaakmiddel gebruikt mag worden.
TIP; gebruik wasverzachter i.p.v. schoonmaakmiddel. het voordeel is dat de jaloezieen dan mooi gaan glimmen en dat ze minder snel weer vuil worden.

Schoonmaken van jaloezieen? gebruik een swiffer!

Houten jaloezieen

Houten jaloezieen halen een warme sfeer in huis. Houten jaloezieen kunnen in een modern interieur, maar ook passen zij goed in een klassiek interieur. Houten jaloezieen zijn duurzaam. Ze kunnen schoongemaakt worden met een stofdoek, bijvoorbeeld swiffer. Niet met een hele vochtige doek afnemen, maar licht vochtig. Houten jaloezieen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten; zoals bamboe en basswood



Deze kunststof jaloezieen zijn ideel te gebruiken in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Ze zijn vochtbestendig en reageren niet op temperatuurswisselingen. Daarom kunnen deze schoongemaakt worden met een licht ochtige doek en wat schoonmaakmiddel. Let er wel op dat je nooit agressief schoonmaakmiddel gebruikt. Een goed schoonmaakmiddel is groene zeep, maar gebruik dit wel aangelengd met water.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.